Jelentős nemzetközi sikerek a magyar játékvezetésben

2014-12-18 16:10:35

Az UEFA közzétette a játékvezetők 2015-ös besorolását. Kassai Viktor továbbra is az elit csoport tagja, míg Bognár Tamás előrelépett és már az első csoport tagja Vad Istvánnal együtt.

Jelentős nemzetközi sikerek a magyar játékvezetésben

Az Európai Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága legutóbbi, nyoni értekezletén részletesen áttekintette az egyes UEFA-kategóriákat. Górcső alá vették a férfi, a futsal és a női játékvezetők idényét, és felülvizsgálták az országonkénti listákat az összes kategóriában. Minderről hivatalosan is tájékoztatták a tagszövetségeket.

A játékvezetők kategóriába sorolásánál az UEFA Játékvezető Bizottsága különböző szempontokat vesz figyelembe. Ilyen például a teljesítmény, a fitness, a tapasztalat, a nyelvismeret, részvétel az európai szövetség játékvezetői tanfolyamain, valamint a hazai rangsor.

Kassai Viktor továbbra a nagypályás elit keret tagja egyedüli magyarként. Nagyszerű hír, hogy Bognár Tamás felkerült az UEFA első kategóriába, oda, ahol eddig már ott volt Vad II István. Új FIFA-játékvezető Farkas Ádám, aki sok rangadót vezetett közmegelégedésre az utóbbi időszakban. Andó-Szabó Sándorral és Fábián Mihállyal hattagú a honi játékvezetői FIFA-keret. Az asszisztenseknél Bozó Zoltán és Buzás Balázs először veheti át 2015-ben a FIFA-jelvényt.

A női játékvezetést tekintve nagyszerű eredménynek számít, hogy Urbán Esztert is előre sorolták, női vonalon immár Ő is az UEFA első kategóriájának a honi képviselője. A hölgyeknél Gaál Gyöngyi szép jubileum előtt áll: a 2002 óta FIFA-kerettag játékvezetőhölgy idestova tíz esztendeje tagja az UEFA női elit keretének, ahol Kulcsár Katalinnal együtt folytathatják pályafutásukat a jövőben is. A futsalban Kovács Gábor részese a legelőkelőbbek exkluzív listájának, Farkas Balázs pedig a "first" kategóriában kapott továbbra is helyet. Mindez azt jelenti, hogy már mindegyik szakág UEFA elit és first kategóriájában van magyar játékvezető.

Nagy sportdiplomáciai megtiszteltetésnek számít, hogy a korábbi két ország (Skócia és Szlovénia) mellé újabb három nemzetet (Észak-Írország, Izrael és Németország) bízott az Európai Labdarúgó Szövetsége vezetése prof. Hegyi Péterre. Tehát a téli szünetben is van minek örülni a magyar labdarúgásban – a tények bizonyítják, hogy 2014-ben sikerült előrelépni a játékvezetés nemzetközi megítélésében.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Felnőttképzés
Jelentkezési felhívás

2017-09-30 10:22:40

Jelentkezési felhívás

Felnőttképzés
„MLSZ Masszőr licence” képzés indul Telkiben
Felnőttképzés
Jelentkezési felhívás

2017-09-01 10:16:39

Jelentkezési felhívás

Felnőttképzés
Nagyszabású idényzárás az MLSZ edzőképzésében

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol